19. Bigarroträden

Bigarroträden

Bigarråer är en av mina favoritfrukter.

Vi köpte två stycken på Zetas. Den ena skulle pollinera den andra. Bägge dog av någon anledning. Nu har vi tre stycken och det är riktigt spännande att se om jag kommer att få någon frukt. Den stora frågan är om Büttners Späte Rote kan pollinera de andra två som är sterila.

Spänningen är över! Shiit! eller aiich! Ingen frukt! Förstår ni nu vikten av att veta det här med fertil eller inte? Ok, jag får skylla mig själv, så nu är det bara att köpa ett till träd som VERKLIGEN är fertilt! Irriterande.
Bigarråer får mig alltid att tänka på när vi hyrde hus i Torrevieja. Vi bilade ner med barnen. Första gången åkte vi via Paris med tillhörande Disneyland, Eiffeltorn "and all that". Jag vet inte om det var Christian eller Rebecca som ville ta trapporna upp? Så nu har vi gjort det också, till vilken nytta? En dag på gymmet kanske. Vad gör man inte för barnen? Det enda jag minns av besöket på Disneyland var alla köer till alla aktiviteter och att vi nästan inte tog oss ut ur Paris. Av alla resor i Europa som Calle och jag gjort under årens lopp, var det här det värsta. Vi brukade inte ha svårt för oss, men detta spindelnät av ringleder och Gud vet vad, frestade verkligen på. Till saken hör att detta var inte första gången vi bilade i Paris?
Väl nere i huset blev semestern som alltid. Shopping, bilresor, knivköp i Albacete, nattlig hästmarknad och besök på en bodega med vinköp. Stranden fanns en kort bilresa från huset och det räckte med två timmar. På hemvägen köpte vi alltid bigarråer som vi åt i skuggan på baksidan av huset. Minnesvärda stunder. Spanien var varmt. Vi hade 42 grader i luften och 30 grader i polen. Tro det eller ej, men den svalkade!

Barnen bodde mer eller mindre under vattnet i polen. Christian fick öroninflammation och Penicillinet skrevs ut av en privatpraktiserande läkare. Jag fick behålla receptet? Det var räddningen för i höjd med Barcelona på väg hem fick Rebecca sin öroninflammation. Receptet användes en gång till och problemet var löst.