26. Ormhasselrabatten

Ormhasselrabatten

Denna murning var vår andra efter den på östra sidan. Alla fogar på bägge rabattmurningarna gjordes av fincement och borde inte hålla så bra. Det skall vara den grövre varianten (A-cement) som vi använt till alla andra murar. Trots detta har fogarna klarat sig hitintills, det vill säga sedan 1988.

Jag har upptäck när vi kommer till översta förbandet att Calle inte gör den slät och att stenarna får samma höjd. Här får man vara observant och hålla ett vakande öga på murningen. Rätt var det är så murar han in en sten som sticker upp som en fallossymbol. För att reta mig? För att sätta sitt eget bomärke och visa att det är han som bestämmer? Tanken är ok om man räknar med att kantväxterna ändå skall falla mellan. Inget att bråka om men jag har haft mina åsikter om detta. Man får ge och ta. Jag står ut.
Pinjebarken håller tillbaka ogräset på ett föredömligt sätt och jag behöver inte rensa denna rabatt. Det enda negativa är väl att Ormhasseln är ympad på en annan härdigare hasselsort och den skjuter raka rotskott. Varje år får man krypa in under busken med sekatören och klippa av dessa.

Busken har nu blivit så stor att vi är tvungna att ansa grenarna lite. Kanske skall jag rensa nertill så man ser stammen för den är riktigt vacker.

Ibland sitter jag och tittar på vad vi gjort och känner en viss tillfredsställelse över hantverket, och får jag säga det själv, så är det egentligen beundransvärt vilket dagsverke vi gjort med så lite pengar.

Vår religion råder oss att förvalta pundet och jag tycker verkligen att vi har gjort det.

Tack för att ni orkat läsa denna trädgårdsberättelse. Konklusionen kan man säga är att det går att göra mycket med liten ekonomi och eget arbete.